Project studietoelage
Doel
Kansarme studenten ontvingen een studietoelage voor onderwijs op een particuliere middelbare school, op de universiteit, of voor een beroepsopleiding.
De ondergrens is 13 jaar; op die leeftijd is er duidelijkheid over het studieniveau en de motivatie van het soort.
Achtergrond
Goed onderwijs is de basis voor een waardevolle toekomst. De openbare bijna gratis scholen zijn van een laag niveau. Op particuliere middelbare scholen is een breder vakkenpakket en een vervolgopleiding van drie maanden voor het universitaire toelatingsexamen.
Werkwijze
De studietoeslag is 95 – 99% van het school- of collegegeld, afhankelijk van de opleiding € 25 tot € 50 per maand. Eenmaal per jaar vergoeden we de aanschaf van het uniform en de studieboeken.
Eliene, de coördinator van project Studietoelage, is het aanspreekpunt van de studenten en zij beheert de financiën. Maandelijks ontmoet zij iedere student ter evaluatie van de afgelopen maand en betaling van zijn / haar studietoelage.
In december bij de afsluiting van het studiejaar leveren de studenten een verslag in over hun vorderingen en vooruitzichten.
Het bestuur ontvangt ieder kwartaal een financiële afrekening.
Geschiedenis
2020
In het schooljaar 2020 ontvangen 8 studenten een toelage. Eliene mailt dat ze in 2020 geen aanvragen meer verwacht, “door de corona onmogelijk”. De grote vakantie is in december en januari. We hopen bij de start van het nieuwe scenario in februari 2021 op een aantal studietoelagen.
Totaal ontvangen tot nu toe 28 studenten gedurende 2 tot 6 jaar een studietoelage.
De toelage is bedoeld voor de volgende opleidingen: de middelbare school, universiteit, beroepsopleidingen. Voorbeelden van beroepsopleidingen zijn veiligheidstechniek, maatschappelijk werk, onderwijs, bedrijfskunde, fysiotherapie, sociale wetenschappen, boekhoudkunde, verpleegkunde, en personeelszaken.
Voorbeelden
Adailto student handelsschool. Afstuderen in mei 2016. Hij vindt een baan als boekhouder en HR medewerker in een sieradenfabriek.
Elizangela volgt een 4-jarige opleiding fysiotherapie, voltooid mei 2016.
Ze ontvangt 2/3 deel van haar collegegeld aan de faculteit Leon Sampaio, een particuliere universiteit.
Ze is blind, haar vader zorgt voor het vervoer. Op de universiteit heeft zij een persoonlijke begeleider.
Elizangela en haar echtgenoot Junio (ook blind) wonen bij haar ouders; de huuropbrengst van hun eigen huis wordt besteed aan de overige kosten van haar studie.
Ítalo ontvangt een studietoelage als middelbare scholier ( Escola Cristo) en een jaar als universitaire student geneeskunde. uiteindelijk lukt het niet om zijn studie te vervolgen.
Meer informatie vindt u hier in een pdf-bestand.