Project studietoelage

Doel 
Kansarme studenten ontvangen een studietoelage voor onderwijs op een particuliere middelbare school, op de universiteit, of voor een beroepsopleiding.
De ondergrens is 13 jaar; op die leeftijd is er duidelijkheid over het studieniveau en de motivatie van het kind.

Achtergrond 
Goed onderwijs is de basis voor een waardevolle toekomst. De openbare bijna gratis scholen zijn van een laag niveau. Op particuliere middelbare scholen is een breder vakkenpakket en een vervolgopleiding van drie maanden voor het universitair toelatingsexamen.

Werkwijze 
De studietoelage is 90 – 95% van het school- of collegegeld, afhankelijk van de opleiding € 17,50 tot € 80 per maand. Eenmaal per jaar vergoeden we de aanschaf van het uniform en de studieboeken.
Eliene, de coördinator van project Studietoelage, is het aanspreekpunt van de studenten en zij beheert de financiën. Maandelijks ontmoet zij iedere student ter evaluatie van de afgelopen maand en betaling van zijn / haar studietoelage.
In december bij de afsluiting van het studiejaar leveren de studenten een verslag in over hun vorderingen en vooruitzichten.
Het bestuur ontvangt ieder kwartaal een financiële afrekening.

Geschiedenis
2020
In augustus 2020 ontvangen 8 studenten een toelage. Eliene mailt dat ze in 2020 geen aanvragen meer verwacht, “door de corona onmogelijk”. De grote vakantie is in december en januari. We hopen bij de start van het nieuwe schooljaar in februari 2021 op toename van het aantal studietoelagen.
Totaal ontvangen tot nu toe 28 studenten gedurende 2 tot 6 jaar een studietoelage.
De toelage is voor de volgende opleidingen: basisschool (tot 2016, daarna start een studietoelage vanaf minimaal 13 jaar), middelbare school, universiteit, beroepsopleidingen. De beroepsopleidingen waren veiligheidstechniek, maatschappelijke werk, onderwijs, bedrijfskunde, fysiotherapie, sociale wetenschappen, boekhoudkunde, verpleegkunde 2x, personeelszaken 2x.

Voorbeelden
Adailto
(1991), student handelsschool
Afstuderen in mei 2016. Hij heeft een baan als boekhouder en HR medewerker in een sieradenfabriek.

Elizangela (1992) volgt een 4 jarige opleiding fysiotherapie, voltooiing mei 2016.
Ze ontvangt € 90 per maand, 2/3 deel van haar collegegeld aan de faculdade Leon Sampaio, een particuliere universiteit. Ze is blind, haar vader zorgt voor het vervoer. Op de universiteit heeft zij een persoonlijke begeleidster. Elizangela en haar echtgenoot Junio ​​(ook blind) wonen bij haar ouders; de huuropbrengst van hun eigen huis is voor de overige kosten van haar studie.

Ítalo (1998) ontvangt een studietoelage als middelbare scholier ( Escola Cristo) en een jaar als universitair student medicijnen. Uiteindelijk lukt het niet om zijn studie te vervolgen. 

Meer informatie vindt u hier in een pdf-bestand.