Gift van €250 voor een waterproject

De stichting geeft €250 aan de basisschool Poço de Jacó voor het herstel van de vijver op hun terrein. De vijver, ongeveer 40 x 20 meter, is van cement en heeft een meervoudige functie. Het is een… Lees meer »

Nieuwe microkredietlening

José P. en zijn vrouw Cícera (niet op de foto) ontvangen deze maand een microkredietlening van 1.000 Reais, ongeveer €195. Ze kopen daar zakken maïskolfbladeren voor waarmee verkoopartikelen zoals tassen, dozen, manden en lampen kunnen worden geproduceerd…. Lees meer »

Donatie van €2.075

Een bestuurslid van de stichting geeft haar 70 jaar feest. Als cadeau krijg je een donatie voor de stichting. De stichting ontvangt totaal € 2.075. Een fantastisch bedrag, dat optimaal besteed zal worden. Dank jullie wel!

Damiana afgestudeerd

Damiana de J. ontving 4 jaar lang een studietoelage van de stichting voor het volgen van de studie pedagogie met twee specialisaties: onderwijsbevoegdheid en remedial teaching (hulp aan kinderen met leerproblemen of gedragsstoornissen). In juni 2023 was… Lees meer »

€ 835 donatie op een feest

Een familie, bestaande uit de ouders en twee zonen met hun vrouw, geven begin deze maand een feest. De aanleiding is allerlei positiefs bij ieder van hun. Als cadeautje opperen ze een donatie aan de stichting Toekomst… Lees meer »

Lening voor een kruidenwinkel

Ana Lúcia (01.01.1954) heeft een kruiden- en specerijenwinkeltje in haar woonhuis om haar inkomen aan te vullen en niet stil te blijven staan ​​nadat ze met pensioen is gegaan. Ana Lúcia zal de lening gebruiken om een… Lees meer »

Coördinatie in Juazeiro do Norte, Brazilië, 2022 en 2023

In 2022 is de coördinatie van de projecten door de twee Braziliaanse coördinatoren een grote zorg voor het bestuur van de stichting. Behalve voor project Studietoelage willen Eliene en Adailto stoppen met hun coördinatorschap, te vol met… Lees meer »

Bijzondere Projecten 2022

Jaarlijks doneert een groep bewoners van een straat in Utrecht aan de Poço de Jacó, basisschool in een armoedige buitenwijk van Juazeiro do Norte. Dit jaar is de donatie het forse bedrag van € 1.250 voor lesmateriaal… Lees meer »

Project Studietoelage 2022

Project Studietoelage heeft in 2022 1 middelbare scholier en 10 studenten, waarvan eind November 6 studenten afstuderen of succesvol hun cursus voltooien. Het komende jaar kunnen dankzij uw donatie opnieuw de middelbare scholier plus 10 studenten een… Lees meer »

Project Muziek 2022

Project Muziek 2022 straat tevoren, 15 jongeren en 3 ouders krijgen tweewekelijks zang-, blokfluit-, en / of gitaarles. Corona blokkeert de bijeenkomsten, maar via internet (Zoom) vervolgen de twee professionele leraren hun lessen. De eerste maanden met… Lees meer »