Voortgang microkredietfonds

De initiatieven blijven komen. Dankzij de actieve inzet van Adailto, de coördinator in Brazilië van het Microkredietfonds, en de daadkracht van kleinschalige ondernemers tijdens de corona pandemie. Foto boven: José Alves zet zijn handtekening onder het contract… Lees meer »

Nieuw microkrediet voor verbouwen van groenten en bananenbomen

          Er is een nieuw  microkrediet uitgegeven aan Luiz voor nieuw akkerland voor groenten en bananenbomen. Een micokrediet van 2.000 Reais.  Op de foto is te zien hoe Luiz het door Adailto onverhandigde… Lees meer »

9 Nieuwe studenten!

Na de zomervakantie van Brazilië ontvangen vanaf februari 9 nieuwe studenten een toelage, dank aan de donateurs van de stichting. Dat geeft een totaal ontvangen van 16 studenten, ongeveer € 500 per maand. De studies zijn 4x… Lees meer »

Microkrediet 2021

Onafhankelijk van de corona pandemie blijven op de boerderij de gewassen en dieren voldoende water en voeding nodig hebben. De stichting geeft dit jaar tot nu toe twee microkredietleningen, ieder 2.000 Reais (ongeveer € 300,-). Luíz koopt… Lees meer »

Project Muziek

We ontvangen van de muziekleraren Edilânia en Philipe een filmpje ter afsluiting van 2020. 2020 is een jaar waarin de lessen digitaal zijn vanwege de corona pandemie. De muziekopdrachten zijn voor de meeste kinderen een opbeurende bezigheid… Lees meer »

Donatie 2020 € 7.215

Dank u wel donateurs voor uw betrokkenheid bij onze projecten en uw donaties, € 7.215. Het geld zal in 2021 vooral besteed worden aan muziekprojecten, het studiefonds, en bijzondere projecten.

Een goede, gulle gever

Naast haar woonboot aan een mooie gracht in Amsterdam wiedt L. met zorg wat onkruid weg. Tussen de grassprietjes ziet ze iets liggen….Het blijkt een biljet van €500 te zijn. Drugsgeld? Witwas geld? Crimineel geld?L gaat ermee… Lees meer »

Corona en project studieondersteuning

Door de corona crisis haakten 2 studenten af. De overige 8 studenten ontvangen nog steeds maandelijks hun toelage, de ontmoetingen met onze beheerder zijn op gepaste afstand en met mondkapje (ook in Brazilië verplicht). Eliene (onze beheerder)… Lees meer »

Corona en project micro-krediet

Door sterke vermindering of een stop in de verkoop van hun producten – toeristische snuisterijen en mini banket voor feestjes en vervoer, hebben vier bedrijven met een microkredietlening vertraging in hun terugbetaling. Adailto, de beheerder van het… Lees meer »

€ 1.500 voor meer muziek!

De € 1.500 gift aan project muziek op de basisschool Poço de Jacó (april 2019) is besteed aan allerlei goeds. We ontvangen 28 mei een dankbare mail en foto van Irma Betka, de muzieklerares. Ze heeft een… Lees meer »